Home Design Lamp Cover

Hoe Kies Je De Perfecte Lampenkap?

Of je nu iets nieuws koopt of een oude lamp opknapt, het zoeken van een nieuwe kleur voor een lamp kan lastig zijn. We hebben een paar tips voor jou om in gedachten te houden terwijl je op zoek gaat naar die perfecte lampenkap.

Welke vorm?

Ironisch genoeg is het eerste wat je doet, als je de perfecte lampenkap probeert te vinden, naar je lamp kijken. Wat is de algemene vorm? Als je basis rond is, werkt een ronde kap meestal het beste. Een vierkant of hoekig silhouet ziet er vaak veel beter uit met een vierkante kap.

En natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op elke decoratieregel – op kandelaarlampen, met hun combinatie van rondingen en hoeken, past vrijwel elke lampenkap. En als jouw lamp vierkant is en de tafel rond, kan een ronde lampenkamp beide complementeren.

Bepaal de grootte

Als je momenteel een kap op je lamp hebt, meet dan de: 1) hoogte; 2) boven- en onder diameters en 3) helling (hoogte langs de zijkant). Noteer elk van deze afmetingen. De afmetingen kunnen lastig te schatten zijn, dus zijn deze afmetingen voor jou de bron om te gebruiken tijdens het winkelen.

Verhoudingen zijn van cruciaal belang – te lang en het effect zal topzwaar zijn, te kort en jouw lamp zal uit balans zijn. Het is belangrijk dat de harp (het metalen frame dat de lampenkap draagt) niet te zien is. Als jouw lampenkap op een schoorsteenmantel of op ooghoogte staat, is dit vooral belangrijk.

Doorschijnend of ondoorzichtig?

Het hangt allemaal af van wat je wilt dat je lamp doet. Doorschijnende stoffen met delicate texturen, glazen lampenkappen of alternatieve materialen zijn geweldig om bij te lezen en om sfeervol licht aan jouw kamer toe te voegen. Ondoorzichtige tinten van zijde, dik perkament of gelamineerd karton stuurt het licht naar boven en beneden, wat perfect is voor het markeren van objecten en het instellen van een stemming.

Glad, geplooid of iets gewaagder?

Nu hebben we het over trends. Gladde tinten zijn cool, verfijnd en eigentijds. Geplooid is gezelliger, traditioneler en is vaak goed te combineren met antiek. En aangepaste details zoals borduurwerk, decoupage en beschilderingen kunnen jouw lampenkap van een accessoire in een spannend object veranderen.

Houd rekening met het vermogen

Lampen, die meer licht vereisen, hebben lampen met een hogere wattage nodig. Om beter geschikt te zijn voor lampen met een hoger wattage, moet de lampenkap een bepaalde afstand tot het grootste deel van de lamp hebben.De meeste lampenkappen leveren hun maximaal aanbevolen wattage, zoals staat aangegeven op het bijgevoegd label. Vintage lampenkappen bevatten zelden de informatie die consumenten nodig hebben om de juiste wattage te kunnen bepalen, dus in deze gevallen is het verstandiger om LED lampen te gebruiken, die weinig of geen warmte produceren.

Follow Us

Leave a Reply