Home Design LED Spotlights

LED Inbouwspots

Inmiddels weet je al dat verlichting de toon zet voor elke ruimte, waar het schijnt. De dimensie kan, afhankelijk van de richting en de kleurtemperatuur van de accentverlichting van het spotlicht, worden toegevoegd. LED inbouwspots zijn ontworpen om het oog naar een bepaald gebied te leiden. Dit omvat meubels, kunst, bewegwijzering en nog veel meer. Wanneer je een goed rondkijkt, zul je merken dat het creatieve gebruik van LED inbouwspots overal in onze omgeving wordt gebruikt.

Het toevoegen van LED inbouwspots is de sleutel tot het creëren van een algehele ambiance voor een kamer en de inhoud ervan.

Voordat je gaat winkelen voor LED inbouwspots is het belangrijk om te weten wat je wilt bereiken met de LED inbouwspots. Wanneer je binnenshuis LED inbouwspots gebruikt, moet je bedenken hoe deze ontwerpen zullen worden verwerkt in jouw bestaande verlichting van de kamer. Breng in kaart waar de stopcontacten zich bevinden of er vloeruitgangen zijn en waar je LED inbouwspots wilt hebben (bijvoorbeeld in de buurt van de ramen of in de nabijheid van andere verlichtingsarmaturen waar het effect minder opvallend dramatisch zal zijn). Een centrale plafondlamp kan uitrustingsbedrading leveren. Weten waar te beginnen, zal je taak makkelijker en aangenamer maken.

Laat de ruimte groter lijken

Een kleine kamer met naar boven gerichte hoekspots lijkt in omvang te groeien. Dit komt door het feit dat het verlichten van het plafond de indruk wekt van een grotere kamer. Gebruik een zachte gloeilamp. Als je een kroonluchterachtig licht in het midden van de kamer wilt gebruiken, gebruik dan een lamp die zowel naar boven als naar beneden schijnt. LED inbouwspots zijn visueel aantrekkelijk en zijn perfect voor een kleine ruimte.

Richt de aandacht op kunst

Direct zonlicht en TL-verlichting zullen het kunstwerk aantasten. Houd bij het plaatsen van jouw verlichting in relatie tot het kunstwerk rekening met verschillende variabelen. Om de schittering te verminderen, plaats je het licht in een hoek van 30º van het kunstwerk. Regelbare LED inbouwspots zijn pefect voor accentverlichting in bijvoorbeeld een badkamer. Met badkamer LED spotjes kun je volledig richten en kun je lagen aan de ruimte toevoegen door de LED inbouwspots op verschillende objecten zoals kunst, afbeeldingen of verzamelobjecten te richten. Voor de meeste inbouwspots kunnen dimmers gebruikt worden. De dimmers regelen de stroomtoevoer naar de LED lampjes, waardoor jij de LED lampjes zachter kunt laten branden.

Follow Us

Leave a Reply